Onze werkwijze

Wat maakt het drukwerk van WeLoveRecycled duurzaam? We proberen ecologisch verantwoord te werken door de volgende factoren continue in de gaten te houden.

 

Papier

Het papier dat we gebruiken voor WeLoveRecycled is allemaal recycled, of gemaakt van zeer snel groeiende gewassen, zoals suikerriet of gras. Onze leveranciers en wijzelf zijn vanzelfsprekend FSC gecertificeerd. Vrijwel al het papier dat we gebruiken is ook voorzien van een FSC keurmerk. Lees hier meer over onze papiersoorten.

 

Apparatuur

Onze apparatuur hoort bij de energiezuinigste die er voor drukwerk te vinden zijn. We drukken digitaal waardoor we heel weinig papier nodig hebben de pers in te stellen. Bovendien is het daardoor mogelijk om lage oplages te drukken, waardoor je geen grotere oplages hoeft te bestellen dan je nodig hebt. Omdat we alleen digitaal drukken gebruiken we veel minder energie dan een 'klassieke' offsetpers Onze pers heeft bovendien geen oplos- of schoonmaakmiddelen nodig, wat de productie een stuk milieuvriendelijker maakt dan sommige andere digitale persen. Lees hier meer over duurzaam digitaal drukken.

 

Energie

Onze energie kopen we in bij Vandebron, een duurzame leverancier. De stroom die wij gebruiken is 100% groen en helemaal opgewekt met wind in Nederland.

 

Vervoer

Niemand van ons komt met de auto naar de studio: we fietsen of nemen het OV. Als we drukwerk afleveren doen we dat binnen Amsterdam met een fietskoerier. Grotere pakketten gaan met een electrische bakfiets en alleen als het verder weg gaat gebruiken we PostNL of een auto. De CO2-uitstoot van die verzendingen compenseren we.

 

Afval

Ons papierafval wordt elke week opgehaald door Drieco: die zorgt er voor dat er nieuw papier van gemaakt wordt. Dit werkt anders dan wanneer je papier in een gewone papierbak gooit: omdat ons afval een stuk zuiverder is (minder vervuiling door inkt, nietjes of laminaat) kan er hoogwaardige papierpulp van gemaakt worden.
Het afval van onze digitale pers wordt in een gesloten systeem verwerkt: alles wat onze leverancier levert wordt ook door de leverancier afgevoerd en gaat gecontroleerd de afvalstroom in.

 

Kennis

En dan is er nog onze kennis: we drukken al meer dan twintig jaar digitaal en werken even lang voor duurzame klanten zoals GroenLinks en Milieudefensie. Daardoor hebben we een grote hoeveelheid kennis opgedaan over duurzame, milieuvriendelijke productie van drukwerk. Door met onze klanten, leveranciers en FSC-certificeerder in gesprek te blijven over duurzaam drukwerk proberen we onszelf daarin steeds verder te ontwikkelen. Meer over ons.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe we duurzaam drukken? Mail info@weloverecycled.nl of bel 0205200262.

 

Duurzaam drukwerk bestellen

Je kunt direct duurzaam drukwerk bestellen in onze webshop.